2
Vaccinurile și infecția

Cum vom putea reveni la o viață normală dacă virusul suferă mutații mai rapid decât reușesc oamenii de știință să adapteze vaccinul?

1:35
63
Views
1
Likes
14/4/2021

Principala prioritate este salvarea vieților și controlul epidemiei. Dacă ne gândim la posibilitatea de eliminare sau eradicare a COVID-19, trebuie să luăm în calcul anumiți factori, cum ar fi durata protecției oferite de vaccin și eficacitatea programelor de vaccinare în atingerea unei rate mari de acoperire, printre alți factori.

Nici existența unui vaccin extrem de eficient nu este o garanție că vom putea elimina sau eradica virusul. Un scenariu posibil în contextul unui program global de vaccinare eficient este ca virusul să devină endemic, cu un nivel scăzut de amenințare.

În orice caz, producătorii sunt gata să își adapteze vaccinurile la noile variante. Important este și că virusurile suferă mutații numai dacă se pot replica și pentru asta trebuie să infecteze. Astfel, prevenirea infectării prin toate mijloacele disponibile este cea mai bună cale de a ne proteja, dar și de a limita evoluția virusului.

Tags