3
Eficacitatea vaccinului și durata protecției

Imunitatea oferită de actualele vaccinuri COVID-19 scade în timp?

1:47
226
Views
2
Likes
17/3/2023

Se știe că imunitatea indusă de unele vaccinuri scade în intensitate în timp.

Actualele vaccinuri aprobate de OMS oferă protecție considerabilă timp de cel puțin șase luni împotriva formelor grave, a spitalizării și a deceselor asociate COVID-19. Această scădere a intensității a dus la o scădere a eficacității împotriva infectărilor ușoare și asimptomatice cu variantele Omicron și Delta, precum și la nevoia de doze de rapel pentru a reface un nivel suficient de protecție.

OMS a recomandat administrarea unei doze de rapel la 4-6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare primare pentru menținerea unui nivel ridicat de protecție împotriva îmbolnăvirii grave. Mai mult, la persoanele cu sistem imunitar deficitar, se recomandă o doză suplimentară în schema primară pentru a declanșa un răspuns imun adecvat.

Este importantă administrarea tuturor vaccinurilor oferite pentru a menține cel mai ridicat nivel de protecție. Consultați-vă furnizorul de servicii medicale pentru a afla numărul de doze recomandat.

Sunt necesare noi studii pentru a evalua în continuare eficacitatea vaccinurilor după șase luni și după administrarea unei doze de rapel.

Tags