3
Eficacitatea vaccinului și durata protecției

Va fi nevoie în viitorul apropiat de vaccinuri specializate pe anumite variante?

1:55
65
Views
1
Likes
18/1/2022

În timp ce varianta Omicron se răspândește cu rapiditate în lume, se așteaptă ca evoluția virusului SARS-CoV-2 să continue, iar Omicron să nu fie ultima variantă de îngrijorare. Grupul de consultanță tehnică al OMS care studiază compoziția vaccinului împotriva COVID-19 elaborează un cadru pentru a analiza apariția variantelor de îngrijorare în funcție de criterii care să ducă la recomandarea de a schimba compoziția vaccinului. Acest grup de consultanță va recomanda OMS compoziții actualizate de vaccin, în funcție de nevoi.

Vaccinurile aprobate pe lista de folosire de urgență a OMS, dezvoltate prin mai multe metode, oferă un grad ridicat de protecție împotriva formelor grave de boală sau a morții cauzate de variantele de îngrijorare. În ceea ce privește varianta Omicron, profilul de mutații și datele preliminare arată că deși eficiența vaccinului împotriva bolii asimptomatice cauzate de această variantă este redusă, protecția împotriva formelor severe de boală are mai multe șanse să se mențină.

Pentru recomandări suplimentare despre compoziția unui nou vaccin, este nevoie de mai multe informații despre cât de eficient este vaccinul în prevenirea spitalizării, a formelor grave și a decesului, pentru fiecare tip de vaccin și schemele de vaccinare.

Tags